paniekaanvallen stoppen

Wil jij eindelijk van je paniekaanvallen afkomen?

Heb je last van paniekaanvallen of een continu paniekerig gevoel? Heb je al talloze keren je huisarts bezocht en psychologen gesproken? Heb je medicijnen geprobeerd, maar het werkt allemaal niet? Ik begrijp het. Ik heb alles al talloze keren gehoord. Hartkloppingen, licht in het hoofd, het gevoel dat je doodgaat, dat je gek wordt, derealisatie, depersonalisatie, hypochondrie, agorafobie en zo gaat het lijstje nog wel even door. Maar is het nu ook zo dat ondanks dat je dit ervaart, dat je weet dat het nergens op slaat?? Weet je super goed dat er echt niets met je aan de hand is? Heb je al je ademhalingsoefeningen gedaan, afleiding gezocht, medicijnen ingenomen, meditatie gedaan, EMDR en weet ik veel wat dan nog EN NOG STEEDS WERKT HET NIET? Wellicht weet je super goed wat je zou moeten doen tijdens een paniekaanval, maar op het moment zelf krijg je het gewoon niet voor elkaar. Ja, dat verhaal ken ik! En ondanks dat het zo lastig lijkt, heb ik goed nieuws voor je... Je kunt je paniekaanvallen overwinnen.Ik ben Mike Hoffmeister, oprichter van paniekaanvalvrij.nl en gecertificeerd trainer in Neuro-Linguïstisch Programmeren, ofwel NLP. Ik help gedreven mensen met extreme angsten en paniekaanvallen. Ik leer ze om dit echt te overwinnen, zodat ze alle dingen kunt doen die ze graag willen.


Ik had vroeger zelf ontzettend last van paniekaanvallen. Het was tussen 2007 en 2009, toen ik nog studeerde aan de universiteit van Nijmegen, de meest nare tijd uit mijn leven. Ik was bang dat ik doodging, gek werd, mezelf iets aan zou doen, anderen iets aan zou doen, ik had last van hypochondrie, sociale angst, derealisatie, depersonalisatie, ik was depressief en het lijstje stopte daar zelfs niet... Ik dacht in eerste instantie dat ik me gewoon aanstelde. Maar ik kwam er op een gegeven moment achter dat ik last had van paniekaanvallen. Eindelijk! Ik ben niet gek! Ik stelde me niet aan! Dus wat kun je eraan doen? Alle websites die ik tegenkwam in die tijd, vertelden me dat mijn brein kapot was, dat ik er nooit meer vanaf zou komen en dat ik het alleen met lange therapie en medicijnen kon verminderen. Daar geloofde ik helemaal niks van. Ik wist dat ik niet zo was, dat ik een sterker persoon was. Na een lange weg met allerlei dingen uitproberen vond ik zelf een paar manieren om er beter mee te dealen en uiteindelijk kwam ik uit bij NLP! Ik ben hiermee heel snel, volledig van mijn problematiek afgekomen. Het was een lange reis voordat ik alles opgelost had, maar toen ik het eenmaal wist dacht ik, dit moeten meer mensen weten. Toen besloot ik om te gaan coachen, zodat mensen zoals jij, die in zichzelf geloven en weten dat het beter kan, het ook daadwerkelijk kunnen bereiken, ondanks alle negatieve berichten die zogenaamde experts uitkramen.

Inmiddels coach ik mensen sinds 2013. In die tijd heb ik mensen gecoacht vanuit alle hoeken van de samenleving. De meest extreme gevallen, met mensen die er al 20 jaar last van hebben, tot aan psychologen die verslaafd zijn aan de medicijnen. En in vrijwel elk geval weet ik mensen te helpen. Mensen kunnen weer doen wat ze willen, ze krijgen hun vrijheid weer terug, ze kunnen weer genieten van het leven! Als je het echt wilt, dan staat de oplossing hier wellicht voor je.

Hoe kun je je paniekaanvallen overwinnen?

Wat mij vaak het meest verbaasd als ik mensen coach die al super veel gedaan hebben, is dat ze de meest basale dingen van de werking van paniekaanvallen en het oplossen ervan niet weten. Soms valt mijn mond er letterlijk van open... Maar dat is niet jouw schuld! Ik bedoel, waarom heeft je arts of een psycholoog je dat nooit verteld? Dat is hun taak. De realiteit is echter dat ze het vaak niet weten. Bijvoorbeeld: Paniekaanvallen is hetzelfde als angst voor de angst. Dat heb je vast al eens eerder gehoord. Nu denken de meeste cliënten dat het probleem opgelost is als je zorgt dat je niet meer bang bent. Dus, denkt vrijwel iedereen, als je angst uitgeschakeld hebt, dan is het probleem opgelost! Klink logisch toch? Maar wat nu als ik je zeg dat dit niet de oplossing is, maar het probleem!

Ik bedoel als je angst wilt verbannen, dan doe je dat omdat je er bang voor bent. Dus door het proberen te verbannen, ben je juist angst voor de angst aan het uitvoeren. Dat zal het nooit oplossen, maar het versterken. En waarom kun je angst niet verbannen? Omdat angst een normale menselijke emotie is. Het zou wat zijn als je een emotie voorgoed uit zou kunnen schakelen. Stel je voor dat je dat per ongeluk met liefde doet!

Angst is geen ziekte, maar een normale menselijke emotie.


Dus de hele clue, de crux van het oplossen van paniekaanvallen is om te leren oké te zijn met angst. Want dat ben je nu nog niet, toch?

Let op! Ik ben niet zo iemand die beweerd dat je er nooit vanaf komt, of dat je er mee moet leren leven... Nee! Door het te leren accepteren, overwin je het juist. Hier is hoe ik dit aanpak.

Ik coach mensen voor drie maanden. Tijdens die drie maanden krijg je iedere week een sessie van een uur, met soms wat uitloop wanneer we er lekker in zitten. Ik doe dit in combinatie met mijn videotraining Krachtig Door Paniek. Er is namelijk een hoop basisinformatie die voor iedereen hetzelfde is. Ik raad je dan aan om een paar video's te kijken, zodat we tijdens de sessie ons op jouw persoonlijke situatie kunnen richten. Dit is hoe het traject aan het begin verloopt:

Sessie 1 Dit is een van de belangrijkste sessies. We gaan hier een aantal essentiële dingen regelen:

 • Zorgen dat jouw doel vóór je werkt in plaats van tegen je. Zoals ik net beschreef, veel mensen denken dat het doel is om angst te verbannen. Dat werkt juist tegen. Wat is hier het grote doel? Leren om OK te zijn met angst. Dan is het het probleem opgelost. Daarnaast stellen we een of meerdere kleine, concrete doelen op, zoals: de hond uitlaten, naar de supermarkt gaan of een stukje autorijden.
 • Vervolgens gaan we aan de slag met uitzoeken hoe paniekaanvallen voor jou werken. Voor vrijwel iedereen is de rode draad hetzelfde, maar jij bent uniek, dus ik wil zeker zijn hoe het voor jouw werkt. Vaak zijn mensen zich niet goed bewust van wat ze precies in hun hoofd doen, omdat het een automatisme geworden is én omdat het vaak heel snel gaat. Zelfs mensen die jaren therapie gevolgde hebben (en ook die psychologen die ik gecoacht heb), zijn vaak niet op de hoogte van dit patroon. Alleen al als mensen dit weten, verschaft het al super veel inzichten. Het grootste inzicht: je bent niet ziek, maar je doet onhandig gedrag!
 • Hierna leg ik uit hoe de eerste paniekaanval vaak begint en hoe we dit dan in stand houden, zelfs als we proberen te ontspannen, rust nemen en weten dat er eigenlijk niets aan de hand is.
 • Het laatste onderdeel van de sessie is dat je leert wat de vier stappen zijn van paniekaanvallen overwinnen. Deze zijn simpel om te leren, hoewel er heel veel achter zit.

Sessie 2 Nu je weet hoe je paniekaanvallen in elkaar steken en wat de stappen zijn om ze te overwinnen, is het zaak om te zorgen dat je ook de vaardigheid krijgt om het toe te passen. Een van de meest voorkomende problemen is dat mensen het niet voor elkaar krijgen om hun 'oefeningen' tijdens een paniekaanval uit te voeren. Ik heb een techniek ontwikkelt, die ontzettend simpel is, waarmee je je onbewustzijn traint om automatisch de 4 stappen toe te passen om je paniekaanvallen te overwinnen. Dus bij mij leer je wél hoe je het ook in de situatie zelf kunt toepassen.

Het idee is dat je een klein concreet doel kiest, bijvoorbeeld naar de supermarkt gaan en dat we dit gaan combineren met die super goede techniek. Dit doen we totdat je het gevoel hebt dat je het kunt. Ik werk in deze sessie ook veel aan je mindset. Want je doet een hoop van binnen in je hoofd om jezelf bang te maken. Het is zaak om dat allemaal te stoppen, om te draaien en te verbeteren, zodat je merkt dat je vooruit gaat en anders begint te denken. Net zoals in de tijd dat alles goed was en vaak zelfs beter.

Sessie 3 en verder Deze sessies pak ik meer flexibel aan. Ik luister veel naar wat jij nodig hebt, wat je wilt bereiken en wat er nog niet voor je werkt. De dingen die dan meestal aan bod komen zijn:

 • Je grenzen beter aangeven
 • Stoppen met jezelf onder druk zetten/perfectionisme
 • Hoe te dealen met sociale druk
 • Uitzoeken wat jouw behoeften zijn
 • Vreemde denkpatronen uit de weg ruimen
 • Hoe te dealen met 'moeten' en 'verplichtingen'
 • Het oplossen van al je angsten
 • Je zelfverzekerder voelen
 • en al het andere dat je graag wilt bereiken

Locatie

Ik coach iedereen online via software zoals Skype. Super simpel, via laptop, tablet of eventueel smartphone. Iedereen kan dit!

Waarom is dit zo'n goede aanpak?

Iedereen denkt en ervaart dingen op zijn/haar eigen manier. Daarom vind ik NLP zo fantastisch, omdat het altijd om jouw persoonlijke beleving gaat. Ja, ik heb standaard technieken die voor veel mensen werken, maar het beste werkt een persoonlijke aanpak. Daarnaast ben jij degene die bepaalt wat werkt. Daar gaat het toch om?

Waar veel andere trainingen focussen op afleiding en ademhalingstechnieken, zie ik dat niet als daadwerkelijk het probleem aanpakken. Op een goede manier ademen helpt, maar als je nog steeds allemaal doemscenario's blijft bedenken of doorgaat met piekeren, dan schiet je er weinig mee op. Wanneer je eenmaal weet wat de eerste stap van jouw versie van een paniekaanval is, dan kun je zorgen dat je daarmee ophoudt. Wanneer je dat doet, dan houdt de rest ook op. Dan heb je als het ware ruimte om op een andere manier te gaan denken en te gaan ontspannen.

De dingen die je leert zijn bovendien van toepassing op alle vlakken in je leven. Ik leer je niet iets over paniekaanvallen, ik leer je iets over jouw emoties, je gedachten en je inbeeldingsvermogen. Wanneer je die anders leert gebruiken, dan gaat er een wereld voor je open!

BONUSSEN!

 

 • Opnamen van de sessies - zodat je alles dat zo goed werkte voor altijd bij je hebt
 • Een jaar lang gratis toegang tot al mijn online groepscoachingsprogramma's - waaronder elke tweede en vierde dinsdagavond een groepssessie 'Krachtig Door Paniek'
 • Levenslang toegang tot mijn videotraining 'Krachtig Door Paniek' - hier leg ik alles stap voor stap uit
 • Een gratis sessie - die je voor de rest van je leven met mij kunt inplannen (zolang ik nog leef)
 • Twee 'emergeny calls' van 30 minuten - je krijgt mijn persoonlijk nummer, heb je zoiets van "ik wil NU Mike bellen!' dan mag je mij bellen, heb ik tijd ga ik direct met je aan de slag. Heb ik geen tijd, dan bel ik je zo snel mogelijk terug
 • Daarnaast mag je mij tijdens het hele traject appen en emailen - ik ben er om je te helpen

Veilige keuze vanwege coaching met garantie

Ik maak hier een hoop beloftes. Ik begrijp dat je sceptisch bent. Veel mensen hebben al veel geprobeerd en je wilt gewoon dat het werkt. Om aan te geven dat je me echt kan vertrouwen en dat ik mijn beloften waar kan maken, geef ik je de volgende garantie: heb je na binnen 21 dagen het idee dat je nog steeds niets waardevols hebt geleerd, dan hoef je dit alleen maar aan te geven en krijg je al je geld terug

Prijs

Nu ben ik niet een van de goedkoopste. Dat is omdat mensen die naar mij toekomen vaak al van alles tevergeefs geprobeerd hadden. Maar ik kan ze dan in vrijwel alle gevallen nog helpen. Mijn succesrate is meer dan 90%. Dus als je ziet wat je er allemaal voor terugkrijgt, vind ik het nog steeds enorm goedkoop. Ik vraag voor de drie maanden aan coaching €700 per maand, of €1900 in één keer voor het hele pakket.

Dat is veel geld, ik realiseer het me. Maar het valt compleet in het niet met het leven wat je ervoor terugkrijgt. Stel dat je voor dit geld op een knop kon drukken en dat alles opgelost was, zou je dat dan doen? Ja toch!

Ik wou dat het zo was, maar je dient ervoor te werken. En dat kun je bij mij doen, met groot succes bovendien. Daarnaast, werkt het niet, krijg je al je geld terug!

Eerst een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Voor het starten van coaching is het goed om eerst een gratis telefonisch kennismakingsgesprek te houden. Tijdens dit gesprek zoek ik met je uit: Wat jouw situatie is, wat je graag anders wilt, wat je tegenhoudt om dit te bereiken en tenslotte hoe we dit op kunnen. Geloof me, je paniekaanvallen zijn op te lossen. Het belangrijkste is dat jij er echt voor wilt gaan. Dus ga ervoor! Ik kijk ernaar uit om je hiermee te helpen.

Kortom, klik op de knop hieronder en plan je kennismakingsgesprek!

Wat cliënten zeggen over coaching

"NLP heeft mij in eerste instantie geleerd om te accepteren dat mijn paniekaanvallen te verhelpen waren. Acceptatie gaf mij al veel rust. Daarnaast heeft NLP mij geleerd om bewust en zelfs onbewust anders te denken bij bepaalde situaties.
Meteen na de 1e sessie merkte ik al verschil en ik kon ik weer naar buiten gaan, in de rij van een supermarkt staan en genieten van een wandeling. Naast het oplossen van de paniekaanvallen heb ik ook oefeningen gehad om naar mezelf, mijn omgeving en mijn toekomst te kijken in een positieve en realistische sfeer. Ik ben nu, na de sessies, nog steeds bezig met de oefeningen. Ik ben bezig om alles weer te kunnen doen, die ik voor de afgelopen 3 jaar, deed. Ik kan nu accepteren zoals ik ben, ik kan met mensen over mijn paniekaanvallen praten en ik kan mezelf de tijd geven om mijn doelen te halen."
Nikki