Online workshop paniekaanvallen overwinnen stap twee:

 

De onderliggende problemen van angst overwinnen

Hoe je met gezonde grenzen en behoeften je angst overwint

 

Onderliggende problemen van angst hebben meestal te maken met onverzorgde grenzen en behoeften. Want, gaat daarmee iets niet goed, dan voelt men angst, spanning of paniek. Er is onrust. Wil je dat dit gevoel verdwijnt? Dan dien je uit te vinden hoe dit aan jouw behoeften of grenzen linkt. Zorg je hiervoor, dan ga jij je vanzelf weer goed voelen.

In deze workshop leer je:

 • Hoe je angst overwint door je behoeften te vervullen en grenzen te beschermen
 • Hoe je het zelfvertrouwen ontwikkelt om altijd voor je behoeften en grenzen te zorgen
 • Oude patronen te doorbreken die je van rust weerhouden

 

Start 7 oktober 2021 | Direct aanmelden


Herken jij jezelf hierin?

 • Je vaak angstig en/of onzeker voelen
 • Perfectionistisme
 • Pleasen
 • Moeite met grenzen aangeven
 • Vaak te veel, te lang of the hard werken
 • Voelen alsof je niet goed genoeg bent
 • Het gevoel hebben dat er iets mis met je is
 • Niet weten wat je behoeften zijn
 • Jij komt altijd op de laatste plaats

Al deze punten relateren aan angst. Wil je dit overwinnen, dan dien je hier iets mee te doen.

Dit gold voor mij vroeger ook

Leven met een van deze punten is zwaar. In ieder geval was het voor mij absoluut vreselijk.

Ik ben een groot deel van mijn leven een pleaser geweest. Ik had enorme moeite met grenzen aangeven en had altijd het gevoel dat ik niet goed genoeg was. Alsof ik niet een normaal mens was. Met mij was iets mis. Dit gaf me enorme onzekerheid en verdriet.

Voor mezelf zorgen was daardoor vaak iets vreemds. “Mijn behoeften? Ik heb geen behoeften.”

Oprecht kon ik je niet zeggen wat mijn behoeften waren, behalve eten, drinken, slapen etc.

Uiteindelijk begon ik paniekaanvallen te krijgen. Vreemd hè?

Waarom gebeurt dit?

Als je grenzen en behoeften verwaarloost, dan ga jij je rot voelen. Dat kan niet anders.

Een paar jaar kan dit goed gaan. Maar de meeste mensen doen dit decennia. Je lichaam gaat dan protesteren, ja. Het is eng en gevaarlijk. Eng, omdat je op deze manier je leven kan verpesten. Waar is jouw levensgeluk als je niet goed voor jezelf zorgt? Gevaarlijk, omdat je lichaam niet de verzorging en bescherming krijgt die het nodig heeft.

Angst is dan een logisch gevolg. Is het langdurig, dan is een emotionele stoornis - zoals een paniekstoornis - ook te verwachten.

Hoe ik dit oploste

Inmiddels ben ik al meer dan tien jaar van mijn paniekaanvallen af. Een paniekaanval is in principe het gevolg van angst voor angst. Dus als je van je paniek af bent, dan ben je ook van je angst voor de angst af.

Maar dat wil niet zeggen dat je helemaal geen angst meer voelt. Zo ging het bij mij. Mijn paniekaanvallen waren zo goed als weg, maar ik kreeg er een zeurend gevoel van angst voor terug. Hierdoor moest ik soms ook nog echt mijn best doen om geen paniekaanval te krijgen, omdat ik toch weer in mijn oude gedrag schoot.

In de jaren dat ik ging coachen, begon ik zelf ook steeds beter met angst om te gaan, maar nog steeds niet goed voor mijn behoeften te zorgen. Ik werkte te hard en perfectionistisch en kwam uiteindelijk ik een burn-out terecht.

Ik heb hier een coach voor gezocht en we zijn samen gaan zoeken naar hoe het toch kon dat ik mezelf zo ongelooflijk had overwerkt.

Zo kwamen we uit op al de bovenstaande punten! Jemig, dat was best heftig om achter te komen.

Maar door al die coachingsessies, boeken die ik erover las en zelf-reflectie, begon ik ook te zien hoeveel van mijn cliënten en studenten met dezelfde problemen zaten!

Hmmm… Zou het misschien kunnen dat angst en paniek een uiting zijn van de onderliggende problemen? Vast niet!

Het effect op jou?

Ik begon mensen te coachen op de onderliggende problemen. Zorgen dat mensen hun grenzen beter aangeven, dat ze bewust worden van hun behoeften, minder perfectionisme, jezelf op de eerste plaats zetten. En wat bleek? De problemen gingen veel sneller voorbij!

Kijk, het is eigenlijk onmogelijk om je goed te voelen als je jouw grenzen niet aangeeft en je behoeften niet vervult. Als je dan ook nog het gevoel hebt dat je niet goed genoeg bent en/of dat er iets mis met je is… Tja, het zou raar zijn als je dan geen angstklachten zou ontwikkelen.

Wil je weten hoe jij dit aanpakt?

In de workshop onderliggende problemen van paniek oplossen, leer je hoe jij je grenzen aan kan geven, je behoeften kan vervullen en jezelf op nummer 1 te zetten. Ben je enthousiast, dan is dit voor jou! Vind je het spannend? Dan is dit absoluut iets voor jou!

De workshop is geheel online via Zoom. Te volgen via laptop, tablet of smartphone.

De workshop bestaat uit vier sessies van 19:00 - 21:30.

Tijdens de workshop ben ik live te zien en te horen. Ik moedig je aan je webcam aan te zetten, zodat er een gevoel is dat we dit met z’n allen doen. Wil je het niet, dan is dat jouw keuze.

Overzicht van de sessies

Sessie 1

 • Hoe linken grenzen en behoeften aan angst en paniek?
 • Wat zijn de sociale dynamieken achter grenzen en behoeften?
 • Hoe trauma leidt tot beschadigde grenzen en onveiligheid

 

Sessie 2 

 • Hoe geef je gezond grenzen aan?
 • Waarom woede nodig is tegen angst
 • Jouw behoeften uitzoeken

 

Sessie 3

 • Mindset en overtuigingen: Jij doet ertoe
 • Dealen met ‘Ik ben niet goed genoeg’
 • Hoe zet je jezelf op 1 zonder egoïstisch te worden?

 

Sessie 4

 • Je opvoeding en angst
 • Kun je angst erven?
 • Ontsnappen aan familie problematiek

Schrijfopdrachten

Tijdens de workshop krijg je uitgebreide schrijfopdrachten. Hiermee duik je dieper in jouw innerlijke wereld, waarmee je onderliggende patronen en “oorzaken” zal vinden die leiden tot angst.

Vragen tijdens de sessies

Tijdens de bijeenkomsten is er ruimte voor vragen en om onderwerpen die bij de groep spelen dieper uit te zoeken. Zo hebben we ook contact met elkaar en creëren we een gevoel van gemeenschap.

Praten tijdens de sessies

We zullen een aantal keer ook deelnemers laten spreken. Dit kan alleen met een goede microfoon en een rustige achtergrond. Moderne oortjes werken hier perfect voor.

Waarom deze workshop zo waardevol is

Om een mentaal en emotioneel gezond leven te leiden, heb je goede grenzen en vervulde behoeften nodig. Het is onmogelijk om je goed te voelen zonder. 

De meeste artsen, psychologen en psychiaters besteden hier totaal geen aandacht aan.

Het lijkt daarom soms dat je niet te helpen bent, terwijl een paar kleine aanpassingen je levensgeluk gigantisch kunnen verbeteren.

In deze workshop leer je eigenlijk de basis van een emotioneel beschermd en verzorgd mens te zijn. Hierdoor kun jij je veilig gaan voelen. En veiligheid betekent geen angst. Dat is wat je zoekt, toch?

Hoe deze workshop anders is

Ik geloof in de kracht van mijn studenten. Dit wordt allerminst een zielige, of heel serieuze workshop. Nee! Er is humor, er is lucht, er is openheid. Natuurlijk zal het soms diep zijn, natuurlijk kan het soms heftig voelen. Dat is normaal en welkom!

Dit is ook niet iets dat “werkt” of niet. Je grenzen leren aangeven is geen truc. Het is emotionele hygiëne. Wanneer je dat doet, dan zal 99% zich beter voelen. Zo werkt het!

Het doel is dat je na deze workshop dieper inzicht in jezelf hebt gekregen. Dat je snapt waarom je zo vaak angst gevoeld hebt waar het in principe niet hoefde en dat je er nu iets aan kan doen!

 

Bonusmateriaal

 • Levenslang toegang tot opnamen van de sessies.
 • Levenslang toegang tot twee modulen van mijn online videotraining Krachtig door Paniek (twv €100). Je krijgt hiermee de module 'Wat wil jij?' over jouw wensen, behoeften en hoe je deze vervult en beschermt. En je krijgt de module 'Jouw belangrijkste waarden' over welke waarden voor jou het meest belangrijk zijn in je leven, die vervult moeten worden om je goed te voelen.

Prijs

€147

Data

7, 14, 21, 28 oktober 2021 - 19:00 - 21:30

Locatie

Online via Zoom.

Aanmelding

Wil je meedoen met deze geweldige workshop? Meld je aan met de knop hieronder, vul het formulier in en je bent binnen! Ga ervoor!
 

Meld me aan


Testimonials

Hoi Mike,

Door je mailtje kwamen de eerste online workshops die ik van je gevolgd heb weer naar boven. Ik wilde toch even mededelen dat ik er ontzettend veel aan gehad heb, en volgens mij heb ik niet eens alle video's bekeken... Elke keer als ik het begin van een mogelijk paniekaanval herken, daag ik 'het' uit om daadwerkelijk een aanval te worden.

Sinds ik je video's bekeken heb, heb ik niet 1 volledige paniekaanval meer gehad!

Heel erg bedankt, het inzicht en de kracht om door te pakken heeft mij al enorm geholpen.

- Celia

Vorige week maakte ik voor het eerst sinds jaren alleen een lange autorit. Halverwege de rit liet de navigatie mij in de steek. Ik raakte steeds verder achterop en ging me behoorlijk angstig voelen. Na uiteindelijk weer op de rijksweg te zijn gekomen zag ik de afslag richting mijn woonplaats. De verleiding was groot om af te slaan totdat ik dacht: ‘Verdorie, ik heb technieken geleerd om hiermee om te gaan en nu ga ik ze toepassen ook.’ En ik ben er gekomen!

Dit had ik voor de coaching niet voor mogelijk gehouden. Deze ervaring geeft me vertrouwen en is een stimulans om ook mijn andere doelen te bereiken.

Dankjewel Mike! Dankjewel voor je coaching, de hoop en de tools die je mij gegeven hebt om het leven (weer) te krijgen wat ik wil! Ik ga ervoor!

- Antoinette

Elke ochtend als ik wakker werd was er een verschrikkelijke paniek. Ik had er geen controle over. Ik kwam in contact met Mike Hoffmeister.

Ik heb via Skype een aantal sessies bij hem gedaan. De oefeningen die hij me opgaf vond ik best wel moeilijk, maar ik heb doorgezet om ze te leren. En het had resultaat. De angst om alleen te zijn verdween en ik zag weer lichtpuntjes in mijn leven. De paniekaanvallen verdwenen.

Ik begin de dag nu weer met plezier. Ik geniet van mijn vrijheid. Ik ben Mike heel dankbaar voor zijn hulp. Ik gun mensen met paniekaanvallen dat ze ook doormidden van sessies bij Mike van hun paniekaanvallen af komen.

- Roelie

Meteen na de 1e sessie merkte ik al verschil en ik kon ik weer naar buiten gaan, in de rij van een supermarkt staan en genieten van een wandeling. Naast het oplossen van de paniekaanvallen heb ik ook oefeningen gehad om naar mezelf, mijn omgeving en mijn toekomst te kijken in een positieve en realistische sfeer.

Ik ben nu na de sessies nog steeds bezig met de oefeningen. Ik ben bezig om alles weer te kunnen doen, die ik voor de afgelopen 3 jaar, deed. Ik kan nu accepteren zoals ik ben, ik kan met mensen over mijn paniekaanvallen praten en ik kan mezelf de tijd geven om mijn doelen te halen.

- Nikki